Zaterdag 19 november j.l. hebben 10 fanatieke koks al hun kookkunsten uit de kast gehaald om een feestelijke Indonesische rijsttafel voor elkaar te koken. Bij binnenkomst in het kooklokaal van Barthiméus in Zeist stonden al roti kukus en kelapa muda klaar en kon men al meteen van de Indonesische keuken proeven. Na het inleidende praatje en de uitleg over de pratende weegschalen die ze bij het Barthiméus gebruiken, gaven Ella en Dianne van Jetje Vuurtoren het startschot om te beginnen. Twaalf gerechten stonden op het programma, waaronder kerrie telor, sambal goreng tempé, sateh ayam, roedjak manis, sayur lodeh, babi ketjap en klepon balletjes. Elk duo kreeg twee gerechten toebedeeld. Waar de één de tempé stond te frituren, moest de ander boemboes vijzelen of pinda’s voor de sateh saus fijnmalen. Nieuwsgierig werd er bij elkaar in de keuken gekeken en verlekkerd boven de pannen gehangen. Twee uur later stonden er 12 geurige gerechten op het buffet en na een uitleg van ieder duo met wat en hoe zij het gerecht hadden gemaakt, mocht er opgeschept worden en was het feestmaal geopend. Al met al was het een geslaagde kookavond en is er €440,- opgehaald voor YKPA. Kijk hier voor meer foto’s van de kookworkshop.  

Bij dezen willen we Ella en Dianne nogmaals bedanken voor het voorbereidende werk, de recepten en hun enthousiasme om ons te begeleiden tijdens het koken. 

Een buffet vol Indonesische gerechten: verslag van de kookworkshop 19 november