img_5564

Ik herinner me nog goed dat Merta, een van de jongens van YKPA, na een Engelse les die ik gaf zei ‘I want more, Mathanja, I want more’. Wat me ook erg opviel was hoe sterk de kinderen opleefden van een simpel spelletje samen. Ik besefte me dat educatie, maar ook ‘kind mogen zijn’ en gezien en gewaardeerd worden niet vanzelfsprekend is voor ieder kind en was geraakt door de dankbaarheid voor iets wat ik in Nederland als iets vanzelfsprekends ervaarde.

Naast mijn band met de kinderen was het ook het meemaken van het grote hart van oprichtster Putu, haar ambitie, eindeloze inzet en wat ze al bereikt had, dat maakte dat ik eenmaal terug in Nederland stichting YKPA wilde blijven helpen. Samen met Jolande en Eva is toen Stichting Terima Kasih opgericht en nu zijn we alweer zes jaar en duizenden euro’s hulp aan YKPA verder. Ik ben heel blij om dit samen met mijn bestuursleden en met iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen mogelijk gemaakt te hebben!

Vanwege een intensieve tijd van werk en opleiding zal ik mijn functie als bestuurslid helaas stoppen per september. Uiteraard blijf ik wel nauw betrokken bij YKPA en bij de activiteiten die het bestuur zullen organiseren. Mijn voorzitterschap  draag ik met een gerust hart en vol vertrouwen over aan Anneke. Veel plezier met deze nieuwe functie Anneke! Daarnaast wil ik iedereen bedanken die bijgedragen heeft aan de stichting, op welke manier dan ook, en wens ik de stichting ook de komende jaren veel steun, wijsheid en concrete bijdrage aan kansarme kinderen toe.

Terima kasih!
Liefs, Mathanja