Sambal Goreng Tempeh volgens Jetje Vuurtoren

Jtempeh_ketjapetje Vuurtoren Bon et Petit is een kokerij voor feestjes en verjaardagen, opgericht door Dianne en Ella. Speciaal voor de nieuwsbrief en site Stichting Terima Kasih hebben ze hun geheim van deze heerlijke sambal goreng tempe
h prijsgegeven! Tempeh wordt gemaakt van sojabonen en is afkomstig uit Indonesië. De Indonesische keuken is beroemd om de heerlijke vleesgerechten maar er zijn ook volop gerechten zonder vlees. Voor wie geen vlees wil eten is dit bijgerecht een gemakkelijk en lekker alternatief.Ingrediënten:

  • 1 blok tempeh
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 theel. laos poeder
  • stuk gula djawa
  • eventueel een klein beetje zout
  • ketjap manis

Bereiding:
De tempeh in langwerpige stukjes snijden en in de wadjang/wok (of frituurpan) met olie, lichtbruin bakken.
Daarna de fijngesneden ui met knoflook en de in ringetjes gesneden lombok met olie fruiten in de wadjang.
Kopje water, de laos en gula djawa toevoegen en op een laag vuur een beetje inkoken. Vervolgens de gebakken tempeh er goed doorheen roeren, ketjap naar smaak erdoor en even wat verder “droogkoken”.

Selamat makan!

Recept sambal goreng tempeh
Getagd op: